Instructie

 

 

 

Dressuurlessen

Wij geven dressuurlessen op elk niveau, van zadelmak t/m Grand Prix.

 

Samen met de ruiter of amazone maken wij een trainingsplan, waarbij er duidelijk gekeken wordt naar het haalbare doel, met het oog op zowel de ruiter/amazone als de kwaliteiten van het paard.

 

Wij trainen niet via een bepaald systeem, maar wij beoordelen dit per combinatie. Ons doel is om samen met een combinatie ongedwongen, met veel harmonie en zonder onnodige druk tot een goede prestatie te komen.

 

Een Happy Athlete te creƫren.

 

 

Clinics

Ook het verzorgen van dressuur- of proef gerichte clinics behoort tot de mogelijkheden.

Dit kan tevens tot en met het Grand Prix-niveau.

 

De clinics kunnen gegevens worden op uw eigen of op onze locatie.

 

 

Wedstrijdbegeleiding

Door onze jaren lange ervaring en het presteren op hoog niveau zijn wij er van overtuigd dat de wedstrijd begeleiding niet alleen het proefje rijden is. Een heel team is er nodig om tot goede prestaties te kunnen komen in de wedstrijdring.

 

Een eerste vereiste is een gemotiveerde amazone/ruiter, daarnaast een goed management voor de gezondheid van het paard. Goed hoefbeslag, periodieke controle bij de tandarts, eventuele fysiotherapie en/of osteopathie en regelmatige check bij de dierenarts om blessures te voorkomen.

 

Verder is het van belang om te trainen op een goede bodem. Het paard voldoende afwisseling in de trainingen te geven in de training. Voor de ontspanning van het paard (indien mogelijk) weidegang te geven, trainingsmolen en een frisse stal.

 

De juiste hoeveelheid ruwvoer, krachtvoer en voedings-supplementen. Een goed passend zadel, hoofdstel en bit.

 

Ook doen wij indien gewenst aan actieve wedstrijdbegeleiding, om zo ook onze combinaties te kunnen volgen in de ring.

 

Is de ruiter/amazone fit genoeg om goed te kunnen presteren? Heeft de ruiter/amazone of het paard stress tijdens de wedstrijd? Dan kunnen wij daar ook passende adviezen geven.